16 lipca br. w sali konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Przeworsku odbyło się seminarium pn. „Zielony Powiat Przeworski”. Uczestników powitał Starosta Przeworski Bogusław Urban, m.in. Profesora Mirosława Millera z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Profesora Tomasza Mroczkowskiego Department of International Business w American University w Waszyngtonie oraz zaangażowanego w organizację seminarium studenta Kogod School of Business American University w Waszyngtonie Patryka Czerwonego, a także wójtów i burmistrzów oraz osoby zajmujące się rolnictwem i produkcją spożywczą na terenie powiatu przeworskiego.
Program seminarium:
Wystąpienie Profesora Mirosława Millera - koordynatora projektu B+E oraz inicjatora projektów między uczelnią a biznesem
- Rynkowe wyzwanie przemysłu rolno-spożywczego na świecie i w Polsce
- Geneza i implementacja programu Dolny Śląsk. Zielona Dolina Żywności i Zdrowia
Prezentacja dobrych praktyk i oddolnych inicjatyw rolno-spożywczychw powiecie przeworskim
Pierwsza część
- Identyfikacja kluczowych partnerów platformy "Zielony Powiat Przeworski"
- Rola budowania łańcuchów dostaw działających w sektorze rolno-spożywczym
- Możliwe korzyści dla aktorów inicjatywy oraz powiatu wynikających z działalności programu
Druga część
- Koncepcja ekosystemu wspomagającego działania programowe platformy
- Możliwość, formuły prawne i zarządzania platform
- Marketing i Edukacja
Dyskusja i omówienie kolejnych kroków do podjęcia w organizacji platformy "Zielony Powiat Przeworski".
Przeczytaj deklarację dostępności strony internetowej
Realizacja Zdzislowicz.pl - Serwisy internetowe