Wyszukaj na stronie
e-Urząd Biuletyn Informacji Publicznej Portal ePUAP - logowanie do systemu
Pokaż wyszukiwarkę

Nowe umiejętności - nowe możliwości.

22.12.2016 r.
Nowe umiejętności - nowe możliwości.
Nowe umiejętności - nowe możliwości – właśnie pod takim tytułem w Zespole Szkół im. Wincentego Witosa w Zarzeczu rusza projekt realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020. Działanie: 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego.

Zasadniczym celem projektu jest poprawa jakości i efektywności kształcenia zawodowego uczniów kształcących się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik logistyk.

Udział w projekcie wezmą udział obecni uczniowie ale również nowi z kolejnych naborów ponieważ projekt trwa do września 2019 roku.

Planowane są zawodowe kursy kwalifikacyjne oraz wizyty studyjne do renomowanych zakładów gastronomicznych (np. Hotel Arłamów). Ponadto uczniowie będą mogli skorzystać z płatnych staży wakacyjnych w przedsiębiorstwach w regionie, które dają możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego oraz podreperowania uczniowskiego budżetu.

Dzięki realizacji projektu nauczyciele, będą mieć możliwość odbycia studiów podyplomowych i kursów kwalifikacyjnych. Unowocześnieniu ulegnie również baza dydaktyczna - szczególnie w wyposażenie komputerowe i multimedialne. Utworzone
w ramach projektu nowoczesna pracownia komputerowa logistyki oraz pracownia obsługi klienta pozwoli uczniom na naukę w środowisku zbliżonym do rzeczywistych warunków pracy.

Nasz projekt to ogromna szansa dla szkoły, szczególnie dla uczniów, ponieważ do jego realizacji zostaliśmy zakwalifikowani do projektu jako jedyna szkoła w powiecie Przeworskim. Mamy nadzieję że dzięki takim przedsięwzięciom nasi absolwenci będą dobrze wykwalifikowanymi pracownikami, którzy znajdą swoje miejsce na rynku pracy.

Przydatne linki

Przeczytaj deklarację dostępności strony internetowej

e-Urząd Biuletyn Informacji Publicznej Portal ePUAP - logowanie do systemu Podkarpacki System e-Administracji Publicznej

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Zamknij informację o plikach Cookies